© 2014 Babs IMG_7959

Van Greytown naar John Britten en iPad Mini Paradise

De weg van Greytown naar Wellington gaat flink omhoog ‘up the hill’ met een en al bochten. Een lekker wegje om autoziek te worden! Het is wel duidelijk dat het rondom Wellington vaak regent. Het is hier super groen en de varens groeien tegen de bergen op. Ondanks dat we regelmatig door de wolken heen rijden doen we een poging om wat mooie beelden te maken met de GoPro op de auto.
Wellington is een leuke stad. Eigenlijk de eerste sfeervolle stad die we hier in NZ bezoeken. Een echte koffiecultuur heerst hier, tijdens de lunch worden we omver gelopen door de vele hardlopende locals langs het Waterfront. We brengen een bezoekje aan het National Museum Te Papa.

In feite gaan we hier alleen heen voor de self made motor van John Britten maar dit museum is echt leuk. Een soort Nemo (alleen gratis!) met veel doe dingen over NZ, simulators van aardbevingen en vulkanen, Maori’s en natuurlijk schapen. Tegen de tijd dat we uit het museum stappen is het opgebouden met regenen en slenteren we een beetje door de winkelstraten. Ik blijf me verbazen over het modegevoel van de Kiwi’s. Ondanks dat we hier wel een aantal leuke kledingwinkels tegenkomen, lijkt het wel of iedereen hier in 3/4 leggings loopt. @Ester en Esmar, nog net geen witte haha! In sportkleding blinken de Kiwi’s uit…de All Blacks outfits en running tights tonen hier het straatbeeld. Gaaaaaaffff, NOT.

We overnachten in het iPad Mini Paradise…een hotel waar overal iPad Mini’s liggen. Zelfs in onze kamer. Gaaaaffff, YES, ware het niet dat we zelf een lading Apple’s meesjouwen in onze tas. Van een Apple kun je er nooit teveel hebben!

 

2 Comments

  1. Ellen
    Posted 12 februari 2014 at 19:02 | #

    John Britten FTW!

  2. Esther
    Posted 13 februari 2014 at 16:18 | #

    Haha! Ik moet ook steeds aan ons gesprek denken als ik ze zie!!