© 2014 Babs Ashley style all over

Vervolg: de Wine Trail in Wairarapa

Bulderende V8en maken ons wakker in de Motor Lodge in Masterton. Thijs rent natuurlijk meteen naar buiten en gaat diep in gesprek met een van de eigenaren van de classic car club. Ze zijn met 200 auto’s, pffff. Een grote Miles!
Zo tegen 10 uur komen we aan in Martinborough waar we tussen de Wellingtonians (de yuppen uit Wellington die hier hun weekend doorbrengen) in de Village Hut ontbijten. De meeste Kiwi’s zitten hier met een kater bij te komen van de All Blacks overwinning tijdens de Sevens Wellington finals gisteravond. Wij hebben dit heuglijk feit live op tv meegekeken en vooral Thijs is erg geinteresseerd geraakt in rugby. Veel leuker dan voetbal. Tja, dat dansje van gespierde mannen met ontbloot bovenlijf na de winst mogen ‘onze oranje jongens’ van mij ook wel doen.

Anyway, het regent vandaag weer dus we besluiten dat dit een eat & drink dag wordt. Eerst raken we nog in gesprek met een paar Kiwi’s bij een motorcursus. Thijs wordt helemaal weemoedig bij het zien van die motoren en mist zijn Stuk-Gaatie nu helemaal.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

We rijden wat rond langs de wijngaarden en lunchen op de Coney Winery. De dochter des huizes voorziet ons van een tasting aan onze tafel. Lekker maar de wijnen van onze Duitse vriend Johner gisteren vinden wij toch een stuk beter. Weliswaar nemen we geen Coney flesjes mee, van de wijntjes aan tafel genieten doen we zeker. Althans, ik voornamelijk, omdat Thijs vandaag de bob is.

 

De lunch hier is echt een aanrader…heel verfijnd in vergeljking met wat we tot nu toe hier op het Northern Island voorgeschoteld hebben gekregen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Thijs legt mij uit hoe een schaapscheerders machine werkt…of zoiets

 

 

 

 

 

 

 

 

We snuffen ook nog een vleugje cultuur op vandaag, en wel in het Cobblestone Museum in Greytown. Dit wordt gerund door een gepensioneerd echtpaar en laat de oude tijd omstreeks 1800 herleven. Het is net of we rondhuppelen op de set van The little house on the prairie. Charles en Caroline kunnen ‘any moment’ aan komen lopen met hun brave kinderen. In deze wijnstreek is het sowieso een en al antiek en vintage wat de klok slaat. Overal kleine winkels met oude spulletjes, vooral uit Europa. Met als enig verschil dat naarmate we dichter bij Wellington komen de oude kastjes, klokken en serviezen steeds duurder worden.

Onze B&B vanavond sluit mooi bij dit vintage thema aan; we slapen in The Saddlerey, in de kamer die The Shop heet. Vroeger verkocht de zadelmaker zijn zadels blijkbaar hier. Nu is het een combi van The little house en Laura Ashley. Heel keurig en bloemerig allemaal. Steve en Sandra, de eigenaren, hebben een passie voor ‘the old days’ en dat is duidelijk te zien. Ook weer een B&B uit Sonja’s Charming places to stay….echt een onmisbaar boekje!

Ashley style all over

3 Comments

  1. Mams Paps
    Posted 9 februari 2014 at 11:00 | #

    Lieve schatten, het is een feestje om jullie verslag te lezen.
    Wat een prachtige,gezellige vakantie hebben jullie.
    Hier is het balle weer,maar vanmiddag komen Aad en Ineke en gaan we vanavond gezellig eten. Morgen reizen we af naar Velsen om naar een soort van voorstelling te gaan.
    Als ik het goed begrijp varen jullie morgen naar het zuider eiland,dan kunnen Aad en Cilia mee genieten en zo veel herinneringen op halen.
    We kijken wederom uit naar jullie ervaringen,verder een voor spoedige reis
    en heel veel plezier.
    Overigens de was en strijk is al gedaan en van de week krijgt jullie “penthouse” een beurtje .( want tja .. Jullie komen toch echt weer deze kant op…
    Dikke kus en flinke knuffel en oh ja…een Susanne la tulipe wijn is er al , nu ook een Babiche wijn???

  2. Laura
    Posted 9 februari 2014 at 16:47 | #

    Haha, die mannetjes van ” ons oranje” zijn zonder shirt nog niet ontbloot hoor. Die zitten onder de tatoeages. Ziet er idd uit alsof de tijd stil heeft gestaan. ( en persoonlijk ben ik natuurlijk dan van Laura A en Laura uit het kleine huis ;-) )

  3. Babs
    Posted 11 februari 2014 at 20:40 | #

    Bedankt lieverds! We komen zeker weer thuis ja al denken we daar nu nog even niet aan….nog heerlijk hier! Dikke knuffel