© 2014 Babs Eindelijk, we zijn er!

Tongariro Alpine Crossing

Om 7:30uur zitten we aan de pancakes met veel fruit en maple syrup. Mjammie! Eileen vindt dat we vandaag een stevig ontbijt nodig hebben omdat we de vulkanen gaan beklimmen. Om 10 uur staan we bij Mongatepopo, het startpunt van de 19,4km lange trail over 3 bergen door vulkaanlandschap. Ook al zij we niet de enige die deze trail lopen, echt commercieel uit genut is het startpunt niet. Een mobiel toilet en een paar borden met vooral waarschuwingen…weet waar je aan begint, boven op de berg kan het koud zijn, de vulkanen zijn onvoorspelbaar en zo ook het weer en de omstandigheden. Nou wij zijn er klaar voor! Bepakt met eten en drinken, Goretex jassen, petten en water- en winddichte outfits, wij gaan voor die kilometers de berg op.

Het eerste uur is nog lekker vlak en gaat door een gebied met veel heide. Maar daarna wordt het heftig….steil, steil en nog een steil! Via trappen en rotsen klimmen we naar ruim 2200m hoogte. Het lijkt wel een maanlandschap (voor zover wij weten hoe de maan eruit ziet); zwart en rood gesteente, enorme windvlagen, hier en daar een verdord plantje en vulkanisch gruis. Hoe hoger we komen hoe harder het gaat waaien en echt heel warm is het ook niet meer. Jassen aan en capuchons op dus. Het pad is inmiddels ook niet echt zichtbaar meer….soms moet ik op handen en voeten de berg op klimmen en me aan rotsten vasthouden om niet door de wind omver geblazen te worden. Voor en achter ons zijn wel andere alpino’s dus eng is het niet, maar we zijn allebei wel blij als we op het hoogste punt staan. Naar beneden is alleen nog uitdagender….door gruis sliden we als het ware naar beneden.

Tegen het middaguur worden we beloond met een fantastisch uitzicht op de Emerald Lakes; 3 meertjes die door kraters zijn ontstaan en een prachtige groen/blauwe kleur hebben. De tocht gaat verder en het wordt steeds rustiger om ons heen. Het pad wordt wat minder steil en makkelijker begaanbaar. We komen zelfs een stel tegen met een baby van 7 maanden (in een berenpak tegen de kou) tegen!?! Na een wandeling van 7 uur zijn we blij het eindpunt te zien. Pffff, een gave tocht maar zo nu en dan wel heftig. We voelen onze benen wel! Tegenvallertje, we moeten nog 8oom naar onze auto lopen :-(.

Eenmaal weer in Taupo besluiten we onszelf te verwennen met een Thermal bad…..lekker hangen in de thermale wateren van 41 graden. Zaaaalig! Bij aankomst in onze B&B zitten John en Eileen al met een wijntje en cheese & crackers op ons te wachten. Totdat we onze ogen echt niet meer open kunnen houden kletsen we met hun over Nieuw-Zeeland, reizen en Europa. Gezellig!

Eindelijk, we zijn er!

4 Comments

  1. Nathalie
    Posted 6 februari 2014 at 21:30 | #

    Wauw. Wat een belevenissen!Super hoor en wat een mooie foto’s. T is dat vliegen niet Thijs z’n hobby is, maar hij gaat nog heimwee krijgen :-)
    Have fun! Liefs

  2. Esther
    Posted 7 februari 2014 at 11:52 | #

    Wat een geweldige reis maken jullie!!! Pittige wandeling, maar een enorme belevenis lijkt me! X

  3. Danielle
    Posted 9 februari 2014 at 08:50 | #

    Wauh wat een indrukwekkende wandeltocht en gave bijbehorende foto’s. Super om jullie reis op deze manier te volgen.

  4. Babs
    Posted 11 februari 2014 at 20:41 | #

    Gisteren Sven en Frankie even gesproken….gaaf dat de boys allebei een goed rapport hebben Daan!