© 2014 Babs IMG_7371

Oreika Koroko

Vanochtend ons motelletje uitgeslopen op zoek naar een ontbijthut in Matemata. Om 9 uur is het hier al behoorlijk bedrijvig. We vervolgen onze weg naar het Las Vegas van het Northern Island, Roturua. Nou, Rotura stinkt. Jekkie, het is een en al zwavel hier en zo’n beetje overal waar je kijkt komt er stoom uit de grond. In het stadspark liggen de modderpoelen flink te borrelen. Net zoals alle andere toeristen rijden we door naar de thermal parks al slaan we de 2 grote parken meteen over. Geisers die 30m omhoog spuiten lijken ons gaaf, maar het feit dat ze de eruptie iedere ochtend om 10:15u manipuleren en je achter een gids aan moet sjokken, weerhoudt ons van deze parken. We rijden dus stug door naar het Oreika Koroko park, wat privately owned is en veel rustiger schijnt te zijn. Dat blijkt inderdaad zo te zijn. We kunnen hier zelf, zonder gids, rustig over houten boardwalks tussen de mini geisers, silica terrassen en modderpoelen. Echt prachtig. We zien uitgesproken kleuren in het hete water door algen, rokende kraters en prachtig uitgesleten rotspartijen. Heel surrealistisch allemaal, zeker als je bedenkt dat het ronduit gevaarlijk is om hier van het pad af te gaan.

Het park ligt op een eiland dus we gaan terug met een jet boot, een ware John Deere ferry. Het hoogtepunt van de dag voor Thijs natuurlijk…..hij mag zelfs onder de motorkap kijken! Ik helemaal in een deuk want die kerel van die boot stond mij maar wanhopig aan te kijken als Thijs weer iets over die motor of de techniek vertelde of vroeg. Ik wist uiteraard allang dat het een 4 cilinder was ;-).

Tegen 4en komen we aan in Taupo en worden we enthousiast en gastvrij ontvangen door Eileen op Number Ten, onze volgende B&B. Eileen houdt wel van een wijntje, en wij ook, dus het komende uur zitten we heerlijk in haar lounge van een drankje te genieten. Het huis is prachtig. Vrij nieuw, alles keurig netjes en strak, met een prachtig uitzicht op het meer. Ik ben helemaal blij met onze kamer hier…met walk-in-closet @ all!