© 2014 Babs Verlaten strand....it's just us

Relaxen in The Coromandel

Via de Pacific Coast ‘highway’ rijden we door Thames naar Coromandel town. De kust hier is veel ruiger dan in het westen bij de Bay of Islands. Ook de zee is lekker wild. Prachtig! We moeten onszelf inhouden om niet na iedere 500m te stoppen om een foto te maken. In Coromandel town vullen we onze voorraad water, korte broeken en flip flops (ja, ja, Thijs is ook over!) aan en rijden we richting Kuaotunu naar de B&B van Jill. Onze Ssangyomg heeft wat moeite om de berg op te komen maar we redden het…..na 800m staat Jill enthousiast met Birdie, haar hond, naar ons te zwaaien. Birdie heeft het alleen niet zo op mannen dus Thijs wordt direct uitgeblaft. Onze kamer heeft, het wordt bijna saai, een waanzinnig uitzicht! We kijken uit over de South Pacific ocean op de Mercury islands. En stoere surf dudes die de golven aan het bedwingen zijn. Het is nogal special vanmiddag blijkbaar door high tide en een flinke wind….een en al langharige gespierde surfers. Ook bij Luke’s kitchen, een hippie-achtige bedoening, waar we een pizza eten stikt het van de surfers met mooie verhalen.

De volgende dag doen we het een beetje rustig aan. Eerst lekker ontbeten, uiteraard weer met eggs and the whole lot. Grappig, onze buurvrouw is de moeder van Harmen Siezen! Heerlijk genoten op Opito beach….praktisch verlaten strand met shorebirds en flinke golven. De paar huizen die hier staan zijn eigendom van rijke Aucklanders met grote pickups en speedboten die hier in de Coromandel op trekkers rondrijden. Jullie snappen het al…..Thijs wil hier wonen!

‘s Middags besluiten we toch maar weer de toerist uit te hangen en rijden we naar Hot Water Beach. Hot is het zeker…..als je hier een kuil graaft sta je zo in water van 40 graden!! Veel heter dan we hadden verwacht dus bijna verbrandde voetjes allebei. Wel bijzonder om te zien hoe mensen hier kokkels en mosselen in puur water uit het strand koken. Na een uurtje hebben we het weer voor gezien en gaan we weer richting Kuaotunu om van ons eigen prive uitzicht te genieten. Met een biertje, wijntje en lekker eten natuurlijk.

 

 

2 Comments

  1. Danielle
    Posted 4 februari 2014 at 10:30 | #

    Wauh super super super. x

  2. Dees
    Posted 7 februari 2014 at 13:18 | #

    Leuk leuk leuk allemaal!!!