© 2014 Babs IMG_7051

Een beetje cultuur en een beetje actief

Lynda & Roger gedag gezegd (zulke lieve mensen, en ook de eerste NZ-ers die wij zien zonder skater broek) en op naar de Waitangi Treaty Grounds voor een cultureel opsnuivertje. In dit gebied is tig jaar geleden het verdrag tussen de Engelsen en de Maori getekend….zodat ze elkaar niet meer afmaakten maar min of meer vredig naast elkaar konden gaan leven. Omdat het bijna (6 feb) National NZ day is liggen de kano’s van kauri bomen al klaar om te water te gaan voor de festiviteiten. Grappig om te zien hoe de voorbereidingen worden getroffen.

Rond een uur of 11 stroomt een buslading oudjes de Treaty Grounds binnen en rennen wij richting uitgang. Op naar de Hugura falls via een 6km wandeling door de bossen, mangroves en over smalle paden. Echt prachtig. Het is gelukkig een beetje bewolkt, want zelfs zonder zon is het vrij warm. Klotsende oksels. De watervallen zijn niet zo specta maar als lunch stek is het fantastisch daar. O ja, mijn oude broekje die ik alleen mee had genomen om hier na 4 weken weg te gooien heeft de watervallen niet overleefd…..scheur ik ff lekker uit mijn broek terwijl ik op mijn knietjes lig te fotograferen :-).

De wandeling terug van weer 6km ziet er wonderbaarlijk ineens heel anders uit (de zon is gaan schijnen) en dan blijkt 12km toch wel lang te zijn.