© 2014 Babs IMG_7823

Weg bij John

Ann heeft een waanzinnig ontbijt (niet alleen eggs, bacon & the works, maar ook lamsracks) klaar gemaakt en omdat het onze laatste ochtend is in B&B Number Ten komt John ook nog even van zijn werk terug naar huis om een bakkie met ons te doen. Fantastisch, wat een lieve, warme mensen! Ann bedankt ons nogmaals voor het flesje bubbels. Tja, dat was wel het minste wat we konden doen voor die twee als dank voor hun goede zorgen…naast alle extraatjes als wijn, cheese & crackers, heeft Ann ook nog onze was gedaan. Echt super.
Vanuit Taupo nemen we highway no.2 richting Napier om van daaruit de starten met de Classic Wine Trail. We begrijpen nu waarom Karl Heinz, de Duitse eigenaar van een winery die we gisteren hebben ontmoet, steen en been klaagde over het weer. Het regent en het is mistig. De uitzichten zijn ineens een stuk ‘cloudier’. Gelukkig is het absoluut niet koud. In Napier, de art deco stad van NZ, doen we een koffietje en bellen we een paar B&Bs af voor een overnachting. Dat is toch lastiger dan we dachten….voor het eerst krijgen we een paar keer ‘sorry, we’re fully booked’ te horen. In plaats van een plekje in het schattige stadje Havelock North, vinden we uiteindelijk een huisje ‘up the hill’ in Napier.
Dit huisje lijkt de ‘men cave’ van eigenaar Tristan; het is net een oud herenhuis met mega tv waar hij even weg van vrouw en kinderen kan zijn. Omdat we hier ook een keuken hebben kook ik een pastaatje. Weer eens wat anders dan dining out.