© 2014 Babs IMG_9941

Bijna schotland maar toch net niet

Onderweg naar Dunedin, het Edinburgh van NZ, stoppen we voor een koffietje in een plaatsje waarvan we de naam niet meer weten. Nou ja, plaatsje….echt een troosteloos gehucht. Het enige pand wat nog enigszins goed in de verf zit is het plaatselijke Cafe, waar de koffie en het gingerbread ook nog eens heerlijk zijn. Wij blij. Wel opvallend dat er in zo’n gehucht 3 mannen en 1 vrouw in pak koffie zitten te drinken. Geen idee wat zij voor werk doen hier…hadden we eigenlijk moeten vragen.


Eenmaal in Dunedin voelt Thijs zich helemaal thuis. Hij herinnert zich van een zijn Schotland motor trips, dat Dunedin min of meer in het Gealic staat voor Edinburgh. Is dat nu net wat de Kiwi’s hier getracht hebben na te bouwen! Het is praktisch Schotland hier met Victoriaanse gebouwen, goed bier, whisky tastings en kerken wat de klok slaat. Een gezellige stad, waar ik zelfs een paar aantrekkelijke kledingwinkels spot. Al verkopen die schijnbaar niets aan de Kiwi’s; zwarte leggings weer alom, en ook de All Blacks shorts zijn weer niet van de lucht. Misschien moet ik ook maar overstag. Of toch niet.

 

‘s Avonds eten we in een door de Lonely Planet en Kiwi’s Finest aanbevolen restaurant onze buikjes vol. Zo vol, van 2 voorgerechten per persoon (mind you), dat we amper nog naar ons hotel kunnen lopen….heeeeerlijk vis gegeten!

One Comment

  1. Nelieke
    Posted 21 februari 2014 at 20:17 | #

    Hè Bab,
    Wat een geweldige reis…. Voor mij deels ‘brings back memories’..
    Geniet er nog van met elkaar!!
    Liefs Nelieke