© 2014 Babs NZ_WestCoast_140214 - 131

Pancake rocks in Punakaiki

Vandaag is het de beurt aan de Pancake rocks in Punakaiki. In de fantastisch mooie Tasman vallei met de waanzinnige Nelson lakes worden we regelmatig opgehouden door een motor home (blijf ik een leuker woord vinden dan camper) en opgeschrokken door imposante vrachtwagens. Jemig, die dingen zijn echt mega en komen met een flinke vaart de scherpe bochten omzeilen! Op dit soort smalle, bochtige wegen is de maximum snelheid 100 km/uur. Prettige wedstrijd!
Rond de middag kunnen we met vele andere nieuwsgierigen genieten van de Pancake rocks; stroken kalksteen gescheiden door dunne repen zachter kleisteen die lijken op op elkaar gestapelde pannenkoeken. Erg mooi. We hebben geluk want het weer is vandaag best onstuimig en dat maakt het zicht op deze rotsen alleen maar spectaculairder. Zeker met high tide; het zeewater wordt door kleine holtes in de rosten omhoog gespoten. Gaaf!
We rijden nog even door naar Hokitika en vinden daar The Garden B&B. Een schattig huis wat zijn naam eer aan doet, en waar we door twee flinke Bo’s worden verwelkomd. Die ene blaft en gromt maar zit gelukkig aan de lijn en de wat oudere, Toffee genaamd, kijkt ons een beetje verveeld aan. Weeeeer van die buitenlanders, lijkt ie te denken. Ook in deze B&B regelt de man des huizes de hele boel. Roger is oud leraar en dat is te merken als hij ons fijntjes aan de hand van de stadsplattegrond uitlegt waar we het beste kunnen eten. Langs het strand lopen we naar het centrumpje. Dit strand is weer heel anders dan alle anderen die we gezien hebben. Witte stranden, goudgele stranden, rotsstranden, vulkanische stranden en nu donkergrijs zand met mooi rond geslepen kiezels. En jade…dat ligt hier op het strand voor het grijpen.
Het is vandaag Valentijnsdag en dat brengt een andere NZ fenoneem met zich mee. De leggings en sportschoenen worden verruild door te korte jurkes en teveel make-up. De heren laten hun korte broeken thuis en trekken een Edwin-achtige jeans aan. Hadden ze beter niet kunnen doen. En de Phone Stack kennen ze hier trouwens ook. We zien vier hele jonge high school meiden met ook weer te korte jurkes, veel make-up en credit cards (!?!) met een stapel telefoons. Wie het eerst opneemt betaald de rekening. @Ellen, het is een trend!

 

2 Comments

  1. Ellen
    Posted 17 februari 2014 at 08:35 | #

    Haha, dat blijkt! :)

  2. Joëlle
    Posted 23 februari 2014 at 07:59 | #

    Yes the Pancakes!! Bizar hè dat zeelijke geweld. M’n lieflijks plek op aard!!