© 2014 Thijs IMG_8226

Ab Fab Kajakking & Hiking

Vanmorgen vroeg op en prima ontbijt bij onze B&B. Diane is een hartelijke gastvrouw, maar nadat ze een folder uit haar handen had gerukt, vond Babs het wel welletjes geweest met deze pittige tante. Op naar de kajaks dus. Deze worden met stevig rokende Ford 7000 trekkers naar de ter water plaats gereden. Hierbij liggen ze bovenop aluminium speedboten met 250pk Honda, 4-takts. Redelijk gammel maar dat stopt niemand op vol gas naar de waterlijn te knallen. De kiwi knoop is het enige wat afvallen van de kajaks moet voorkomen. Deze knoop is trouwens erg nauw verwant met de knoop waarmee we thuis de hooibalen op de Miedema wagen zekeren.

Na een poosje varen komen we aan bij de uitvalplek. Na korte instructie gaan we zelf het ruime sop op. Het kajakken gaat Babs en mij goed af. We gieren over het water naar Tonga Island. Erg leuk om hier de zeehonden erg dichtbij mee te maken. Omdat ze elke dag hier met toeristen varen doet het de beesten weinig. Na een uurtje of vier terug naar het strand en een lekker stokbroodje. Na even te hebben uitgeblazen maken we ons op voor een hike naar een ander strand. Een watertaxi komt ons daar ‘s middags weer halen. Het zou een kort loopje zijn, dus alleen op slippertjes en sandalen voor Babs. Dat pakte tocht een beetje ander uit en was best een flinke hike. In een kleine 3 uur waren onze voeten blij dat we er waren. Gelukkig waren we nog op tijd om een short cut te nemen en tijdens Low Tide door met schelpen en krabbetjes bezaaid stuk drab te lopen. Een watertaxi brengt ons vervolgens weer naar Moherua. Na wat kort oponthoud door een paar verdwaalde Duitsers (grrrr) kwamen we weer bij de auto uit. Leuk detail: waar vanochtend de boot vanaf de kant het water ingereden werd, moest de Ford 7000 nu een full pull van zo’n 500m door drassig zand de boot voortrekken. Met ons erin!

Daarna snel naar ons huisje en met een pizzaatje op ons terras. Heerlijk Tui biertje erbij met een een echte Tui (de coole geluidjes imiterende vogel) op de achtergrond. Heerlijk!!

4 Comments

  1. Mams Paps
    Posted 13 februari 2014 at 17:58 | #

    Lieve schatten..wat zijn jullie stoer zeg.
    We hebben weer prachtige indrukken van jullie reis.
    Wat leuk om jullie ook in life via de mobile te kunnen “zien”
    Het penthouse is weer spic en span,de gordijnen spier wit en het bed lente fris..( mijn liefje wat wil je nog meer ..)
    Nog lekker genieten en een dikke kus van ons beidjes..
    Paps en mams..

  2. Francisca
    Posted 13 februari 2014 at 19:38 | #

    Hi Thijs en Bab,

    Leuk om jullie te volgen. Veel herkenbare kiekjes voor mij, wat een prachtig land is het toch hè! Geniet er nog van,! X wim, Anne en francisca

  3. Mirjam
    Posted 15 februari 2014 at 13:58 | #

    Hi there!!

    Wat ziet er gaaf uit zeg! In combinatie met de pics en jullie verhalen is dit wel een potentieeltje voor onze bucketlist.
    Heel veel plezier nog en pas goed op elkaar!!

    Big hug van ons allemaal

  4. Thijs
    Posted 18 februari 2014 at 07:28 | #

    Inderdaad, prachtig!